top of page
Lotz Károly zsűrizett vászonképek a Legjobb Áron! Kiváló lakberendezési és ajándék ötlet férfiaknak és nőknek a Születésnapra, Nyugdíjazásra, Nászajándéknak, Karácsonyra, Saját otthonába.

LOTZ KÁROLY ALKOTÁSAI

A LEGJOBB ÁRON!

CSODÁLATOS ALKALMAK

• Születésnap • Nyugdíjazás • Nászajándék • Karácsony • Saját otthonába

AJÁNDÉKOZZON FESTMÉNYT!

ELADÓ FESTMÉNYEK
A KÉPZŐMŰVÉSZET LEGJAVÁBÓL!

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!

eladó-festmények-Lotz-Károly-festmény

Lotz Károly (1833-1904) „Freskóvázlat”

82,5 x 103 cm, olaj / vászon

eladó-festmények-Lotz-Károly-festmény

Lotz Károly - A Magyar Állami Operaház mennyezete

Freskó, 1884.

„Lotz festői képzelete az Olympus fényétől ittasodott meg. A görög-római istenek, hősök, démonok és allegorikus alakok népesítik be képeit. (…) Pollák neoklasszicizmusa és Ybl Miklós neoreneszánsza volt az igazi háttere Lotz Károly rokonszellemű falfestményeinek.”

 

Ybl Ervin monográfiából

Lotz-Károly-festőművész-Önarckép-ArtUnion-Galéria

LOTZ KÁROLY

 

Német származású magyar festőművész (Bad Homburg vor der Höhe, Hessen tartomány, 1833. december 16. – Budapest, 1904. október 13.), a 19. századi akadémikus magyar fal- és portréfestészet jelentős képviselője.

A Magyar Nemzeti Múzeum, a Pesti Vigadó, a Magyar Tudományos Akadémia, az Magyar Állami Operaház, a Szent István-bazilika és az Országház falfestményeit alkotta meg. Monumentális történelmi és mitológiai tárgyú képek fűződnek nevéhez.

Korának egyik legfoglalkoztatottabb freskófestője. Az alak- és aktábrázolásban, a portréfestésben, a tájkép- és állatábrázolásban egyaránt megcsillogtatta tehetségét, készségét, képzelőerejét és mesterségbeli tudását. Merített az ókori mitológiából, a Bibliából, s ihlette a magyar paraszti táj, melyet plein air stílusban ábrázolt. A barbizoni iskola utódja és a nagybányai iskola elődje volt e téren.

bottom of page