top of page
elado_festmeny_Tabaka_Tarasz_festomuvesz_artunion_galeria_lakberendezes

TABAKA TARASZ FESTMÉNYEK

A LEGJOBB ÁRON!

A híres festőművész alkotásai – csendéletek, tájképek, modern festmények
KIVÁLÓ AJÁNDÉK ÖTLET:
Születésnap • Nyugdíjazás • Nászajándék • Karácsony • Saját otthonába

TAVASZI AKCIÓS FESTMÉNYVÁSÁR!

ELADÓ FESTMÉNYEK 35-40% KEDVEZMÉNNYEL
ÉS INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

elado_festmeny_Tabaka_Tarasz_festomuvesz_Esteledik_artunion_galeria_DSC_3643

Tabaka Tarasz „Esteledik”
70 x 100 cm, olaj / vászon

Tabaka_Tarasz_Naplemente_a_Balatoni_kikötőnél_festmény_eladó_artunion_galeria.jpg

Tabaka Tarasz „Naplemente a Balatoni kikötőnél”

40 x 30 cm, olaj / vászon

elado-festmeny-tabaka-tajkep-varos-tavas

Tabaka Tarasz „Tavaszodik a városban”
30 x 25 cm, olaj / vászon
 

elado_festmeny_Tabaka_Tarasz_festomuvesz_Tukrozodes_artunion_galeria_DSC_3642

Tabaka Tarasz „Tükröződés”
70 x 100 cm, olaj / vászon

elado_festmeny_Tabaka_Tarasz_festomuvesz_Tavasz_a_parkban_artunion_galeria_DSC_3644

Tabaka Tarasz „Tavasz a parkban”
50 x 60 cm, olaj / vászon

elado_festmeny_Tabaka_Tarasz_festomuvesz_Balatoni_setany_artunion_galeria_DSC_3971.JPG

Tabaka Tarasz „Balatoni sétány”
50 x 60 cm, olaj / vászon

elado-festmeny-tabaka-tajkep-modern

Tabaka Tarasz „Autópálya”

60 x 80 cm, olaj / vászon

elado_festmeny_Tabaka_Tarasz_festomuvesz_Sakurak_viragzasa_artunion_galeria_DSC_3970.JPG

Tabaka Tarasz „Sakurák virágzása”
70 x 90 cm, olaj / vászon

LAKBERENDEZÉSI ÖTLETEK

„A festészetében Tabaka Tarasz nem korlátozódik egy bizonyos stílusra vagy irányra. Reális és modern módon egyaránt fest. Munkáit a kiegyensúlyozott színvilág, a fény és árnyék sikeres átadása, a kompozíciós megoldások érdekes felépítése jellemzi.”

 

Manaylo-Prykhodko Viktoria

művészettörténész

Tabaka-Tarasz-festomuvesz-artunion-galer

TABAKA TARASZ festőművész

 

„A művészet csak a világ prizmája, fenomenológiai összefüggések a ritmusaival, impulzusaival és a szociálfilozófiai koncepciók változásaival.”

1965-ben született Kárpátalján. Még csak tizenéves volt, amikor Franciaországban már a jövő nagy ígéretei között tartották számon a kritikusok. Képzőművészeti sikerei ellenére először építészmérnöki diplomát szerzett, majd azután elvégezte a Kijevi Képzőművészeti Akadémiát. Nemcsak festőművész, grafikus, de nemzetközi szinten elismert tanár és képzőművészeti író is. Munkái havonta jelennek meg az USA-ban, több amerikai egyetemen a tananyag részét képezik e tanulmányai, rajzai. Alkotásaiból a józan ész által vezérelt tisztánlátás, lenyűgözően letisztult formavilág, páratlan ízléssel megteremtett színharmónia tükröződik. Alkotásaiban nem használ hatásvadász elemeket, feltűnő színeket, formákat. Soros-díjjal kitüntetett, számos pályázat, tárlat díjnyertese. Több mint 30 külföldi kiállításon vett részt. Képei magán- és közgyűjteményekben megtalálhatók Franciaországban, Németországban, Európa csaknem minden országában, az USA-ban, Izraelben, Kanadában.

"A művészet tükrében: Tabaka Tarasz lenyűgöző festészete"
 

 

Képzeljen el egy művészt, aki egyszerre játszik a modern művészet törvényeivel, valamint hűen ábrázolja a Balaton csendes hajókikötőit, romantikus városképeket, napfényes mediterrán tájakat és csodálatos csendéleteket, vagy akár a sakura gyönyörű virágzását. Ez a művész, aki a művészetet a "világ prizmájaként" tekinti, nem más, mint Tabaka Tarasz.

 

Tarasz 1965-ben született Kárpátalján, és már fiatalon nagy ígéretként tartották számon a művészeti világban. Sokoldalú tehetségét mutatja, hogy festőművész, grafikus, elismert tanár és képzőművészeti író is. A művészeti világban az őszinte tisztánlátás, letisztult formavilág, páratlan ízléssel megteremtett színharmónia és a visszafogott szín- és formaválasztás jellemzi. Munkásságát számos díjjal is elismerték. Alkotásai megtalálhatók magán- és közgyűjteményekben világszerte, ahol egyaránt tisztelik a realista és modern megközelítést a festészetben.

 

Tabaka Tarasz festményei tökéletesen kiegészítik az otthoni művészeti gyűjteményeket és lakberendezést. Képein az általa megörökített világ úgy tárul elénk, mint egy nyitott könyv, amelyben mi magunk is részt vehetünk. Tarasz képei, legyenek azok a csendes Balaton, a romantikus városképek, a napfényes mediterrán tájak, csodálatos csendéletek vagy lenyűgöző a sakura virágzását ábrázoló képei, melyek szinte vibrálnak a frissesség és az új kezdetek ígéretétől - mind hozzájárulnak a helyiségek meghitt, békés hangulatának megteremtéséhez.

 

Érdekel, hogyan tudja Tarasz annyira hitelesen átadni a Balaton csendes hajókikötőinek atmoszféráját vagy a sakura virágzásának varázsát? Miért érzünk olyan erős vonzalmat a színek, a formák és a hangulatok iránt, amelyeket festményei közvetítenek? Egy híres idézet Paul Klee-től talán választ ad ezekre a kérdésekre: "A művészet nem a látható világ ábrázolása, hanem a látható világ megjelenítése." Ez pontosan az, amit Tabaka Tarasz festményei tesznek: meglátnak és megmutatnak valamit, ami eddig rejtve maradt előttünk.

 

Fedezze fel Tarasz művészeti hozzáértését és lenyűgöző alkotásait az Art Union Galériában Budapesten. Élvezze a Balaton nyugalmát, a romantikus városképek hangulatát, a napfényes mediterrán tájak szépségét, a csendéletek finom részleteit vagy a sakura virágzásának varázsát a saját otthonában, és merüljön el a művészetterápia csodálatos világában!

 

AZ OLAJFESTMÉNY TÖRTÉNELMI HÁTTERE:

Az olajfestmény bizonyára minden művészeti múzeumban megtalálható, hiszen a legtöbb modern festmény ebből az anyagból készül. Jellemzője, hogy rendkívül időtálló dekorációs termék, melyet igen nagy előszeretettel használ a legtöbb festő és művész, méghozzá azért, mert ennek a művészi technikának köszönhetően képesek leginkább kifejezni magukat.

 

Na, de lássuk csak az olajfestmény és -festészet történetét röviden:

 

Az olajfestészet a művészek egyik legkedveltebb válfaja. Habár már az ókorban ismerték az olajfestéket és a középkorban már alkalmazták is, feltalálását mégis a 15.századi németalföldi Jan van Eyck festőnek tulajdonítják. Ő volt az első, aki rájött arra , hogy hogyan lehet lassítani a festékek száradási idejét, mellyel a kép elkészítése bár tovább tartott, mégis csak egy teljesen új perspektíva nyílt meg a festők előtt. A későbbiekben a festék alapanyagának köszönhetően vált igazán közkedveltté ez a technika, hiszen így a színek sokkal kifejezőbb, pontosabb, szemet gyönyörködtető fény- árnyék viszonyok érzékeltetésére lettek alkalmasak. Rendkívül nagy előnye ezen felül, hogy az így festett színeknek az olaj élénk fényt és nagyobb mélységet kölcsönöz. Az olajfesték ezáltal mondhatni új tárgyakat hódított meg a festészeti ábrázolás számára, mely során az eddig kevésbé ismert művészeti fajok, mint például az élmény festés, asztali csendélet vagy tájkép festés is a tökély magasabb fokát érhették el. Érdekesség az is, hogy az alkotók eleinte nem is vászonra festettek, hanem fatáblát használtak erre a célra. A reneszánsz végén, amikor a nagyobb méretű képek kerültek divatba, a fatábla már túl kicsinek bizonyult és ekkor terjedt el a ma már szokványos vászon és festőállvány széles körű használata.

 

A fent említett rövid történelemi háttér ismeretében, amennyiben kedvet kapott egy olajfestmény beszerzésére, látogasson el az Art Union Galéria weboldalára, és válasszon ki egy, a leginkább stílusához illő festményt!

 

Amit az Art Union Galéria kínál:

 

Sokszor felmerül az a kérdés, hogy milyen dekoráció kerüljön otthon a falra vagy éppen, hogy mi díszítse a nappalit. Az Art Union Galéria olyan olajfestményeket kínál vásárlóinak, amelyek minden elvárásnak tökéletesen megfelelnek, hiszen az általunk kínált kortárs alkotók stílusos és egyedi absztrakt festményei egytől-egyig maradandó értéket képviselnek. Amennyiben olyan kézzel festett, eredeti olajfestményeket keres amelyek modernek, kellően kifejezőek, inspirálóak és lakásukból csodálatos módon mesés otthont varázsolnak, akkor nálunk érdemes szétnézni, hiszen az Art Union Galériánál kizárólag gondosan válogatott és egyben kreatív, minőségi alkotásokkal foglalkozunk.

Tovább a bloghoz

bottom of page