Pósa Ede zsűrizett vászonképek a Legjobb Áron! Kiváló lakberendezési és ajándék ötlet férfiaknak és nőknek a Születésnapra, Nyugdíjazásra, Nászajándéknak, Karácsonyra, Saját otthonába.

PÓSA EDE ALKOTÁSAI

A LEGJOBB ÁRON!

A híres festőművész alkotásai – csendéletek, tájképek, modern festmények –
KIVÁLÓ AJÁNDÉK ÖTLET:
Születésnap • Nyugdíjazás • Nászajándék • Karácsony • Saját otthonába

ŐSZI AKCIÓS FESTMÉNYVÁSÁR!

ELADÓ FESTMÉNYEK INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

elado-festmeny-posa-tajkep-41x20

Pósa Ede „Nyári délután”

41 x 20 cm, pasztell / karton

Pósa Ede tájait a csendes és belefeledkező szemlélődés jellemzi. Képein nincs cselekmény, személy és történet sem. Csak színek vannak, vízpart, kanyargó kis utcák, föld és gomolygó felhők.

Színei érzelmeket, emléket, örömöt és rácsodálkozást fejeznek ki - mindazt, ami egy festő életében megtörténik.

 

Manaylo-Prykhodko Viktoria

művészettörténész

PÓSA EDE festőművész

 

Pósa Ede a Magyarkanizsa melletti Völgyesen született 1947-ben. A szabadkai Építészeti Középiskola befejezése után Zentára költözött, ahol tagja lett az ottani Művésztelepnek, a szabadkai "Q" csoportnak, valamint a belgrádi "Djura Jaksic" képzőművészeti csoportnak. Tanulmányait az Újvidéki Tanárképző Főiskolán folytatta.

Addigi munkásságáért 1988-ban megkapta a Jugoszláv szabadművész státust.

Magyarországra feleségével 1992-ben költözött. Itt tagja lett a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE). Számos önálló és csoportos kiállításon mutatta be alkotásait, melyek megtalálhatóak úgy a hazai, mint a külföldi kiállítótermekben, gyűjteményekben.

Megalapítója és vezetője 2000-ben a Tamási Művészkert meghívásos művészeti alkotótábornak, valamint látogatója több rangos művésztelepnek.

Jelenleg a Balaton-parti kis, hangulatos településen, Balatonszemesen él és alkot.