top of page
Voytovych Alexander zsűrizett vászonképek a Legjobb Áron! Kiváló lakberendezési és ajándék ötlet férfiaknak és nőknek a Születésnapra, Nyugdíjazásra, Nászajándéknak, Karácsonyra, Saját otthonába.

VOYTOVYCH ALEXANDER FESTMÉNYEK

A LEGJOBB ÁRON!

A híres festőművész alkotásai – csendéletek, tájképek, modern festmények
KIVÁLÓ AJÁNDÉK ÖTLET:
Születésnap • Nyugdíjazás • Nászajándék • Karácsony • Saját otthonába

TAVASZI AKCIÓS FESTMÉNYVÁSÁR!

ELADÓ FESTMÉNYEK 35-40% KEDVEZMÉNNYEL
ÉS INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

elado-festmeny-Voytovych-Alexander-festomuvesz-Mozdulat-artunion-galeria-DSC_3596

Voytovych Alexander „Mozdulat”
("Amikor szabadok vagyunk" képsorozat)

80 x 130 cm, olaj / vászon
 

elado_festmeny_Voytovych_Alexander_festomuvesz_Vizbeugras_artunion_galeria_DSC_3602

Voytovych Alexander „Vízbeugrás”
("Amikor szabadok vagyunk" képsorozat)

95 x 90 cm, olaj / vászon
 

elado_festmeny_Voytovych_Alexander_festomuvesz_Alom_artunion_galeria_DSC_3598

Voytovych Alexander „Álom”
("Amikor szabadok vagyunk" képsorozat)

90 x 95 cm, olaj / vászon

elado_festmeny_Voytovych_Alexander_festomuvesz_Uszo_artunion_galeria_DSC_3606

Voytovych Alexander „Úszó”
("Amikor szabadok vagyunk" képsorozat)

70 x 150 cm, olaj / vászon
 

elado_festmeny_Voytovych_Alexander_festomuvesz_Gravitacio_artunion_galeria_DSC_3604

Voytovych Alexander „Gravitáció”
("Amikor szabadok vagyunk" képsorozat)

60 x 80 cm, olaj / vászon
 

elado-festmeny-voytovych-modern-70x50

Voytovych Alexander „Kávé a tengerparton”
70 x 50 cm, olaj / vászon

 

elado_festmeny_Voytovych_Alexander_festomuvesz_Ebredes_artunion_galeria_DSC_3616

Voytovych Alexander „Ébredés”
("
Amikor szabadok vagyunk" képsorozat)
50 x 40 cm, olaj / vászon
 

elado_festmeny_Voytovych_Alexander_festomuvesz_Szemlelodes_artunion_galeria_DSC_3614

Voytovych Alexander „Szemlélődés”
("Amikor szabadok vagyunk" képsorozat)

65 x 50 cm, olaj / vászon
 

LAKBERENDEZÉSI ÖTLETEK

„Figurális festészet – az, ami egyértelműen jellemzi az alkotót. A művészete alapvető témái: portré és a női akt. A rajz és a színérzék virtuális birtoklása, expresszió ecsetvonás mellett – elősegítik az emberi hangulatok tökéletes átadását.”

 

Manaylo-Prykhodko Viktoria

művészettörténész

VOYTOVYCH ALEXANDER festőművész

 

„A művészet szempontjából nagyon konzervatív vagyok. Igyekszem közelebb kerülni a klasszikus, magas művészethez. Ezzel együtt a téma kortárs lehet.

Egy nő esztétikai szempontból vonz engem. A női alakon keresztül ki lehet fejezni egy hangulatot, a pszichológiát, sőt – az egész civilizáció értelmezését.”

 

1971-ben született Lvivben (Ukrajna). Az I. Trushról és a Lvivi Művészeti Akadémiáról elnevezett Lvivi Iparművészeti Főiskolán tanult.

Figuratív festészetben dolgozik. A női természet egyedi értelmezéséről ismert. Portré és a női akt – alkotásainak fő témája.

A rajz stílusa, a szín, az ecsetvonás kifejező módja mind hozzájárul az érzelmi állapot tökéletes átadásához.

Aktív művészeti pályafutását 1994-ben kezdte, amikor részt vett a fiatal művészek kiállításán a Lvivi Nemzeti Múzeumban. Azóta kollektív és személyes kiállításokat tart Ukrajnában (Ungvár, Lviv, Ternopil, Kijev) és külföldön (Madrid, Toledo, Valencia, Krakkó, Przemysl, Bukarest). Feleségével, Ivankával közös kiállításai is voltak, többek között Ungváron és Budapesten.

A művész több kitüntetésben részesült: az Aires de Cordoba (Cordoba, Spanyolország) galéria „rajz” jelölésében, a "Salon des Refusés 2014" (London, Egyesült Királyság) „TOP 12 Artworks” kategóriában. A TV 24 szerint bekerült a „világszerte legismertebb 24 ukrán művész” közé.

Munkáit a Lvivi Nemzeti Múzeum, a Ternopili Művészeti Múzeum, az ukrajnai Kijev Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteményeiben, valamint ukrajnai és külföldi magángyűjteményekben őrzik.

KORTÁRS ÉS MODERN OLAJFESTMÉNYEK:

Olajfestészet: Olajfestmények, az örök klasszikusok:

Az olajfestés rendkívül érdekes képzőművészeti ágazat, ugyanis a festőknek alkotás során igen széles művészi szabadságot biztosít. Az olajfestmények korai történetéről nem sok információ áll rendelkezésünkre, azt azonban valószínűnek tartják, hogy az olajfestékeket eredetileg nem művészi célokra használták, hanem vízállóságukat kihasználva inkább pajzsok, páncélok és egyéb eszközök bevonására, dekorálására. Az első pontos források a 12. századra nyúlnak vissza a művészi olajfestmény létrejöttét illetően. Ahogy már előző cikkünkben is említettük vélhetően a 15.századi flamand festő, Jan van Eyck volt az olajfestés feltalálója, aki a festékkel való bánásmód egy új perspektíváját nyitotta meg a későbbi festőművészek számára. Az sem véletlen párhuzam, hogy a tájkép festés tulajdonképpen egyidejűleg alakult ki és fejlődött az olajfestészettel, ami főleg azzal magyarázható, hogy a tájképek térbeli problémáit, a távolságok hangsúlyos érzékeltetését, a csillogó felületek visszaadását és az érzékenyebb árnyékolást ezzel a technikával tudták a legjobban megoldani. A 17. századi szintén flamand származású Peter Paul Rubens, sajátos stílusával óriási hatást gyakorolt az európai festészet fejlődésére. Ő volt az, aki az olajfestés lehetőségeit továbbfejlesztve, először alkalmazta a lazúros festést, mint egy új festőtechnikát. Az általa alkalmazott lazúrozás tulajdonképpen abból állt, hogy úgy végezte el a kép többrétegű festését, hogy megvárta míg az alsó réteg megszáradt és mindig már a megszáradt festékrétegekre festette rá a következőt (tulajdonképpen még ma is ez az eljárás érvényes). Ezek a korabeli, lazúros technikával készült olajfestmények rendkívül időigényesek voltak, hiszen akár egy évet is igénybe vehetett mire véglegesen elkészültek. Később a festéktubus feltalálása a 19. században óriási mérföldkövet jelentett a festészet történelmének, ugyanis így a korábban csak frissen elkészíthető és felhasználható festék eltarthatóvá, hordozhatóvá vált. Emellett míg korábban a festők arra kényszerültek, hogy műtermekben dolgozzanak, a festéktubusnak köszönhetően lehetőség nyílt arra is ,hogy a szabadba kerüljön a vászon, és létrejöjjön egy új élményfestészet, a plein air.

Néhány szó az olajfestmények során alkalmazott festék jellemzőiről, tulajdonságáról:

Az olajfesték kötőanyaga alapvetően az olaj, ami lehet például mákolaj, lenolaj vagy dióolaj is. Ezeknek az olajoknak számos alkalmazási módjuk van, így lehet velük hígan, lazúrosan ,valamint mélyfényű hatással is dolgozni. Az olajfestés során alkalmazott festék az összes festőanyag optikai hatását képes utánozni, ráadásul fedőképessége is tökéletes. Az olajfestmények különlegessége ezáltal éppen abból adódik, hogy az olajfestékből számtalan tónus kikeverhető, illetve kiválóan alkalmas a legkülönbözőbb festői hatások visszaadására is. Az olajfesték sokoldalúsága mellett így az is kedvező tulajdonság, hogy igen könnyen javítható. A lassan száradó festék akár munka közben is könnyen lekaparható, ezáltal festés közben lehetőség van a kompozíció módosításán, kijavításán is.

Modern olajfestmények az Art Union Galéria kínálatában:

Egykor a festészet nem szolgált mást, mint megörökíteni a pillanatot az utókor számára. Lényegében ez ma sincs másképp, hiszen a cél ugyanúgy megmaradt. Természetesen a modern technológiának köszönhetően ma már az okostelefonok és fényképezőgépek révén mindenki számára rendelkezésre áll a pillanat megörökítésének lehetősége, ám egy olajfestmény mindig többet mutat az adott témáról, mint egy fénykép. Egy festmény sokkal bensőségesebb, hiszen benne van a művész kifejezőkészsége által megfogalmazott látásmód, világszemlélet, művészi tehetség, amit egyik modern eszközzel sem lehetne úgy visszaadni, ahogyan azt elvárnánk. Az olajfestmények olyan örök klasszikusok, melyek még a modern, innovatív világunkban is kellően helytállóak. Tegye otthona hangulatát és atmoszféráját ön is felejthetetlenné egy igazán különleges, kézzel festett alkotással! Olajfestmény kínálatunk folyamatosan bővül, ezért érdemes több alkalommal is ellátogatni online galériánkba. Amennyiben ön is szereti a játékos, vidám színeket, ugyanakkor szeretné átélni a modern képek nyújtotta élményt, érdemes megtekinteni a csendélet, tájkép és egyéb kínálatunkat is.

Tovább a bloghoz

bottom of page