Voytovych Alexander zsűrizett vászonképek a Legjobb Áron! Kiváló lakberendezési és ajándék ötlet férfiaknak és nőknek a Születésnapra, Nyugdíjazásra, Nászajándéknak, Karácsonyra, Saját otthonába.

VOYTOVYCH ALEXANDER FESTMÉNYEK

A LEGJOBB ÁRON!

A híres festőművész alkotásai – csendéletek, tájképek, modern festmények –

KIVÁLÓ AJÁNDÉK ÖTLET:

Születésnap • Nyugdíjazás • Nászajándék • Karácsony • Saját otthonába

NŐNAPI AKCIÓS FESTMÉNYVÁSÁR!

INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS!

„Figurális festészet – az, ami egyértelműen jellemzi az alkotót. A művészete alapvető témái: portré és a női akt. A rajz és a színérzék virtuális birtoklása, expresszió ecsetvonás mellett – elősegítik az emberi hangulatok tökéletes átadását.”

 

Manaylo-Prykhodko Viktoria

művészettörténész

VOYTOVYCH ALEXANDER

 

„A művészet szempontjából nagyon konzervatív vagyok. Igyekszem közelebb kerülni a klasszikus, magas művészethez. Ezzel együtt a téma kortárs lehet.

Egy nő esztétikai szempontból vonz engem. A női alakon keresztül ki lehet fejezni egy hangulatot, a pszichológiát, sőt – az egész civilizáció értelmezéséhez.”

 

1971-ben született Lvivben (Ukrajna). Az I. Trushról és a Lvivi Művészeti Akadémiáról elnevezett Lvivi Iparművészeti Főiskolán tanult.

Figuratív festészetben dolgozik. A női természet egyedi értelmezéséről ismert. Portré és a női akt – alkotásainak fő témája.

A rajz stílusa, a szín, az ecsetvonás kifejező módja mind hozzájárul az érzelmi állapot tökéletes átadásához.

Aktív művészeti pályafutását 1994-ben kezdte, amikor részt vett a fiatal művészek kiállításán a Lvivi Nemzeti Múzeumban. Azóta kollektív és személyes kiállításokat tart Ukrajnában (Ungvár, Lviv, Ternopil, Kijev) és külföldön (Madrid, Toledo, Valencia, Krakkó, Przemysl, Bukarest). Feleségével, Ivankával közös kiállításai is voltak, többek között Ungváron és Budapesten.

A művész több kitüntetésben részesült: az Aires de Cordoba (Cordoba, Spanyolország) galéria „rajz” jelölésében, a "Salon des Refusés 2014" (London, Egyesült Királyság) „TOP 12 Artworks” kategóriában. A TV 24 szerint bekerült a „világszerte legismertebb 24 ukrán művész” közé.

Munkáit a Lvivi Nemzeti Múzeum, a Ternopili Művészeti Múzeum, az ukrajnai Kijev Kortárs Művészeti Múzeum gyűjteményeiben, valamint ukrajnai és külföldi magángyűjteményekben őrzik.

  • Facebook
  • Instagram

© 2021 by Art Union Gallery.

ÉRTESÜLJÖN ELSŐKÉNT AZ ÚJ ALKOTÁSOKRÓL ÉS AKCIÓINKRÓL

IRATKOZZON FEL A HÍRLEVELŰNKRE MOST!