top of page

PRYKHODKO EDUARD FESTMÉNYEK

A LEGJOBB ÁRON!

A híres festőművész alkotásai – csendéletek, tájképek, modern festmények
KIVÁLÓ AJÁNDÉK ÖTLET:
Születésnap • Nyugdíjazás • Nászajándék • Karácsony • Saját otthonába

NYÁRI AKCIÓS FESTMÉNYVÁSÁR!

ELADÓ FESTMÉNYEK 35-40% KEDVEZMÉNNYEL
ÉS INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

elado-festmeny-Prykhodko-Eduard-festomuvesz-Hamarosan-tel-festmeny-artunion-galeria-DSC050

Prykhodko Eduard „Hamarosan tél”
70 x 90 cm, vegyes technika / vászon

elado-festmeny-Prykhodko-Eduard-festomuvesz-Megallo-gyermekkorban-festmeny-artunion-galeri

Prykhodko Eduard „Megálló a gyermekkorban”
70 x 90 cm, vegyes technika / vászon

„Eduard Prykhodko képeinek vonzereje - a személyiség, a független szerzői témahasználat, a gondolkodás kreativitása és a ragyogó festői temperamentum ötvözetében rejlik.

Munkáiban érződik a klasszikus festészet erős ismerete, a kárpátaljai iskola eredetiségének felismerése és a féktelen képzési vágy – és ez a kulcsa jövőbeli kreatív sikereinek.”

 

Galyna Ryzhova,

művészeti kritikus

Prykhodko-Eduard-festomuvesz-artunion-galeria

PRYKHODKO EDUARD festőművész 

„Az életben és a művészetben elsősorban intrikát keresem, amely ösztönözne a gondolkodást, a dialógust, előhozna az asszociatív kapcsolatokat, nem egyértelmű aggodalmakat, szétbolygatna a rejtett érzelmeket, és ezzel együtt tükrözne a belső érzelmeimet és érzéseimet. Szeretem az absztrakt festészetet, de nem korlátozom magam non-figuratív ábrázolással. Örömmel kísérletezem a narratív-tematikus kompozíciók birodalmában. Itt igyekszem visszaadni olyan bonyolult fogalmakat, mint a múlhatatlant, a fenntarthatóságot, az állandóságot. Kreatív ötleteimet az azokhoz illő plasztikai megoldásokkal valósítom meg. Alkalmazom texturált dekoratív hatásokat, megpróbálva elkerülni a hagyományos kifejezési nyelvet.”

 

1976-ban született Ungváron, Kárpátalján. Diplomáját az Erdélyi B. Ungvári Művészeti főiskolán szerezte. A tanárai - N. Didyk, A. Kovács, V. Prykhodko, V. Roman. Preferálja a figuratív és absztrakt kompozíciókat és feltételes, stilizált megoldásokat. Rendszeresen részt vesz a helyi, regionális, országos és nemzetközi kiállításokon, nemzetközi képzőművészeti biennálékon. Alkotásai találhatóak a magán gyűjteményekben Ukrajnában és külföldön, valamint a Boksai J. Kárpátaljai regionális Művészeti Múzeumban. Tagja az Ukrán Nemzeti Művészek Uniónak (2006).

bottom of page