top of page
Manajlo-Prihogyko-Viktoria-Csardas-festmeny-artunion-galeria-interior

MANAJLÓ-PRIHOGYKO VIKTÓRIA FESTMÉNYEK

A LEGJOBB ÁRON!

A híres festőművész alkotásai – csendéletek, tájképek, modern festmények
KIVÁLÓ AJÁNDÉK ÖTLET:
Születésnap • Nyugdíjazás • Nászajándék • Karácsony • Saját otthonába

TAVASZI AKCIÓS FESTMÉNYVÁSÁR!

ELADÓ FESTMÉNYEK 35-40% KEDVEZMÉNNYEL
ÉS INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

elado-festmeny-Manajlo-Prihogyko-Viktori

Manajló-Prihogyko Viktória „Totemek”
75 x 50 cm / triptychon, akril / vászon

elado-festmeny-Manajlo-Prihogyko-Viktori

Manajló-Prihogyko Viktória „Szerelem”
65 x 50 cm / diptichon, akril / vászon

elado-festmeny-Manajlo-Prihogyko-Viktoria-festomuvesz-Csardas-artunion-galeria

Manajló-Prihogyko Viktória „Csárdás”
80 x 60 cm / diptichon, olaj, akril / vászon

elado-festmeny-Manajlo-Prihogyko-Viktoria-festomuvesz-Kolomyjka-artunion-galeria-DSC_3474.

Manajló-Prihogyko Viktória „Kolomijka”
50 x 40 cm, akril / vászon

LAKBERENDEZÉSI ÖTLETEK

Saját magadat megismerni és megtalálni csak úgy lehet, ha megismered elődeidnek történetét és kultúráját, ha a szívedben ott él a hon iránti igaz szeretet. Viktória mély meggyőződésévé vált, hogy az ember ilyen tudással felvértezve könnyen meg tud oldani minden életproblémát, különösen akkor, ha ez a probléma a művészettel kapcsolatos.

Manajlo-Prykhodko-Viktoria-portre

MANAJLÓ-PRIHOGYKO VIKTÓRIA festőművész

 

Manajló-Prihogyko Viktória kreatív tevékenysége 2006-ban kezdődött. Első diplomáját történészként szerzett, de idővel, a lelke hívására, a művészetnek szenteli életét. 2007-ben került az A. Erdelyi Művészeti Főiskolába Ungváron, majd 2013-ban – a Lembergi Művészeti Akadémiába, a posztgraduális tanulmányai lefolytatására, ahol a művészettörténet tanszéken szerzett diplomát.

Viktória a Manajló művészdinasztiába született. Világos, hogy egy ilyen alkotó családban teljesen természetes a művészi pálya kiválasztása. Sőt, a család művészeinek munkája befolyásolta Viktória festményeinek témaválasztását és az művészi eszmék alakításának alapelveit. Anélkül, hogy elutasítaná a kortárs művészet vívmányait és irányzatait, amelyek többnyire a műalkotás formájához és kifejezési eszközeihez kapcsolódnak, Viktória hű marad a ruszin néphagyomány népszerűsítéséhez, amely gyakran alkotásainak témája is.

"Manajló-Prihogyko Viktória festményei: Ruszin hagyományok modern köntösben"

 
Manajló-Prihogyko Viktória művészete mélyen gyökerezik a ruszin néphagyományban, melynek köszönhetően alkotásai különleges, autentikus és meghitt hangulatot árasztanak. Ezek a festmények kiválóan kiegészíthetik bármely műgyűjteményt és egyedülálló stíluselemet adhatnak a lakberendezésnek.

 
Egy festményt birtokolni Viktória munkájából, egyenértékű azzal, mintha a ruszin kultúra egy darabját birtokolnánk. Olyan, mint egy ablak a ruszin történelembe és szellemiségbe, amely a festmények által életre kel, és tökéletesen kiegészíti a vásárló műgyűjteményét és lakberendezését. Ahogy a világhírű festő, Marc Chagall mondta: "A művészet nem más, mint a belső világunk tükre."
 
A kérdés tehát az, hogy melyik kép csábítja leginkább a vásárlót? Talán a népi motívumokat ötvöző, színes tájképekben, vagy a csendélet művekben, melyek szemlélőjük előtt feltárják a hétköznapi élet apró, de annál értékesebb pillanatait? A válaszokat a budapesti Art Union Galériában megkaphatja, ahol Viktória alkotásait személyesen is megtekintheti.
 
Az eladó festmények között nemcsak tájképek és csendéletek, de egyéb témájú művek is megtalálhatók, melyek remek ajándék ötletek lehetnek mind férfiaknak, mind nőknek. A vászonképek és faliképek otthona minden helyiségében meghitt hangulatot teremtenek, a kortárs festők munkái pedig gazdagítják a művészet világát. Ahogy a híres festő, Vincent van Gogh mondta: "A művészetben semmi sem véletlen." Ez a gondolat teljes mértékben igaz Viktória alkotásaira is, ahol minden ecsetvonásnak jelentősége van.
 
A festmények a lakberendezés ötletek gazdag forrásai lehetnek, ugyanakkor a művészetterápia eszközei is. Az alkotások segítségével bepillantást nyerhet a művész lelkébe, megértheti a ruszin néphagyományokat, és átélheti a művészet által közvetített örömöt.
 
Töltsön el egy napot a budapesti Art Union Galériában, és engedjen, hogy Manajló-Prihogyko Viktória festményei megragadjanak és elvarázsoljanak!

 

EGYRE NÉPSZERŰBB AZ AKRIL FESTMÉNY:

Amikor meghalljuk a festmény szót, egyből a vászonra festett alkotások jutnak eszünkbe. Ez igazából rendjén is van, hiszen egy vászonfestmény mindig nagyon szuper ajándékötlet lehet, de ezen kívül is számos festőtechnikával készült remekmű létezik amely legalább olyan jó, mint egy vászonkép. Ilyen például az olaj- vagy akril festmény is.

 

Érdekességek, amiket érdemes tudni az akrilról:

 

Az akril legelső változatai a 20. század elején jelentek meg, de a ma ismert módusulatait kicsit később mutatták be. Eleinte nem volt elterjedt, ám a művészeti egyetemeken zajlott bemutatóknak köszönhetően egyre népszerűbbé vált az akrilfestékkel történő festés, elsősorban könnyű kezelhetősége és sokszínűsége miatt.

 

Maga az akrilfesték a temperához hasonlóan egy festékemulzió, amelynek a legfőbb tulajdonságai a következők: rendkívül gyorsan szárad, vízzel hígítható és száradás után vízálló.

 

Az akrilt a 20. századtól egészen napjainkig már számos festő alkalmazza absztrakt és modern festményei létrehozásához, ezért amennyiben ön is szeretné, hogy lakása igazán meghitt és különleges hangulatot árasszon, mindenképpen érdemes beszereznie néhány ilyen festményt.

 

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a kézzel festett akril festmény:

 

A festmények évtizedek vagy akár évszázadok óta jelen vannak otthonainkban. Érdekes módon számos dologgal ellentétben még mindig divatban maradtak, hiszen az emberek szívesen vásárolják őket mind lakásaikba, mind pedig munkahelyeikre.

 

Ma már számos stílusú és mintázatú festménnyel, illetve poszterrel találkozhatunk a világhálón, ezekből az alkotásokból azonban többnyire azt érezzük, hogy hiányzik a festményektől elvárható egyediség. Ezekkel szemben a kézzel festett, színes és vibráló akril festmények különlegessége éppen az, hogy a kép már-már megelevenedik, mellyel olyan érzést vált ki bennünk, mintha mi is az alkotás részei lennénk. Persze az igazat megvallva a maga módján minden kézzel festett alkotás különleges és egyedi, hiszen ahogy a mondás is tartja A művészet ott kezdődik, ahol az utánzás véget ér.

 

Amennyiben önt is érdekli egy pár igazán különleges és kellően kifejező alkotás, látogasson el az Art Union Galéria weboldalára és válogasson kedvére a kézzel festett, kortárs alkotások között.

Tovább a bloghoz

bottom of page