top of page

Tájkép festmények - Modern tájképfestészet a XVII. századtól napjainkig

Manajlo-Andras-Reggel-frissessége-elado-

Amit ezen az oldalon találunk:

  • tájkép

  • tájkép festmény

  • természet

  • erdő, állatok, hegyek

  • tenger

  • panoráma

Manajló András festőművész “Reggel frissessége” 

A modern tájképfestészet jelentősége a XVII. századtól napjainkig:

Hosszú ideig nem volt különösebb igény a táj ábrázolására és festésére mégpedig azért, mert a természeti közegben élő emberek számára a hegyek, a tenger, illetve az erdő látványa állandónak és megszokottnak tűnt. Ez a nagyon sokáig elhanyagolt, szinte semmibe vett festészeti műfaj a történelem során szép lassan előtérbe került olyannyira, hogy napjainkban már hatalmas mennyiségben születnek a szebbnél-szebb tájképet ábrázoló festmények. Igen ám, de vajon hogyan lett ilyen nagy jelentősége a tájképfestészetnek?

Kezdetben a gótikus és korai reneszánsz festészetben még többnyire csak a karakterek, alakok, személyek háttereként jelent meg a tájképi környezet. Természetesen a tájkép részletei ekkor még csak vagy dekoratív céllal készültek, vagy pedig valamiféle szimbolikus jelképet hordoztak magukban.

A már eszményi környezetet ábrázoló idillikus tájkép típusa a XVI. században alakult ki, mely utat tört a későbbi Holland festészet felvirágzásának.

Ennek köszönhetően a mai értelemben vett modern realisztikus tájkép tulajdonképpen a XVII. századi Hollandia szülötte, ugyanis hosszantartó háttérbeszorulása után itt kelt újra életre a tájképek festése, mint művészet. A szó eredeti értelmében vett tájkép megteremtője nem volt más, mint a Holland táj szépségeinek legnagyobb felfedezője, Jacob van Ruisdael. Festészetében megjelentek az új korszakra jellemző motívumok, a szélesen elterülő síkvidéki alföldek, a szélmalmok, a patakok, a fák és a kastélyok.

A holland vidék valósághű ábrázolásával és átlelkesített tájképeivel óriási hatást gyakorolt a XVII. és XIX. századi festőművészekre, így egész Európára is.

A XIX. századi gyors stílusváltozások időszaka a tájképfestészetre is kihatott. A romantikus stílusban alkotó művészeket elsősorban a környezet misztikuma ragadta meg, ezért gyakran belső látomásaikat, pillanatnyi lelkiállapotukat vetítették rá a tájra. A festményeikben megjelenő fák és természeti jelenségek gyakran az ember megtestesítői voltak, emberi érzelmeket, hangulatokat, gondolatokat fejeztek ki. Ezen irányzatot követve témaválasztásával és a környezetre való művészi érzékenységével a kora romantikus festészet első hazai képviselőjévé Kisfaludy Károly vált, művészi kifejezőkészségét azonban nem tudta olyan színvonalra emelni, amely megfelelő összhangba került volna a háborgó vihart, hajótörést, tűzvészt ábrázoló festményei szenvedélyes, drámai mondanivalójával. Ennek pedig valószínűleg az lehetett az oka, hogy jelentősebben hangsúlyozta a természet fenyegető erejét, mint annak szépségét.

Modern tájkép festmény - A természet szépsége, amely az ön otthonából sem hiányozhat:

A kézzel festett olaj- és vászonképek olyan nélkülözhetetlen kiegészítői a modern enteriőrtervezésnek, amelyek igazi különlegességet jelentenek a kortárs festmények piacán. Mivel lakberendezési tárgyaink tükrözik személyiségünket és jellemzik egyéniségünket leginkább, ezért az Art Union Galéria kínálatában a festmények legalább olyan egyediek és különlegesek, mint Ön. Engedje hát szabadon képzeletét, és válogasson a gondosan összeállított minőségi, modern festmények kollekciójából!

Az általunk kínált tájkép festmények visszatérő motívumai a természet, az erdő, az állatok, a különböző növények, virágok, hegyek, a tenger és egyéb panoráma képek.

Amiért érdemes az Art Union Galéria festménykínálatát megtekinteni:

- Festményeink kizárólag olyan művészek együttműködésével készülnek, akik sokéves szakmai tapasztalattal rendelkeznek, kiemelkedően tehetségesek, az aktuális trendekből merítik az inspirációt és folyamatosan dolgoznak maguk és készségeik fejlesztésén.

- A festmények olyan eredeti, kézzel festett alkotások, melyek mögött sok óra munka és talentum rejtőzik, továbbá művészeink kizárólag a legjobb minőségű anyagok felhasználásával dolgoznak.

- A festményeket élőben is meg lehet tekinteni Budapest egyik legszebb szállodájában, az Aquaworld Resort aulájában, illetve lehetőség van néhány festmény alkotójával való megismerkedésre is.

- A galéria kizárólag magas művészi értékkel rendelkező, kortárs festők festményeinek értékesítésével foglalkozik, ahol minden egyes festmény egyedi alkotás.

- Online galériánkban kényelmesen válogathatnak festménykínálataink között , vagy akár személyesen is érdeklődhetnek választékunkról, illetve egyéb szolgáltatásainkról.

bottom of page