top of page

Az olajfestmény történelmi háttere röviden

eladó-festmények-Tabaka-Tarasz-festmények

Amit ezen az oldalon találunk:

  • olajfestmény

  • modern olajfestmények

  • eladó olajfestmények

  • olajpasztell képek

Tabaka Tarasz festőművész “Mediterrán romántika” 

Az olajfestmény bizonyára minden művészeti múzeumban megtalálható, hiszen a legtöbb modern festmény ebből az anyagból készül. Jellemzője, hogy rendkívül időtálló dekorációs termék, melyet igen nagy előszeretettel használ a legtöbb festő és művész, méghozzá azért, mert ennek a művészi technikának köszönhetően képesek leginkább kifejezni magukat.

 

Na, de lássuk csak az olajfestmény és -festészet történetét röviden:

 

Az olajfestészet a művészek egyik legkedveltebb válfaja. Habár már az ókorban ismerték az olajfestéket és a középkorban már alkalmazták is, feltalálását mégis a 15.századi németalföldi Jan van Eyck festőnek tulajdonítják. Ő volt az első, aki rájött arra , hogy hogyan lehet lassítani a festékek száradási idejét, mellyel a kép elkészítése bár tovább tartott, mégis csak egy teljesen új perspektíva nyílt meg a festők előtt. A későbbiekben a festék alapanyagának köszönhetően vált igazán közkedveltté ez a technika, hiszen így a színek sokkal kifejezőbb, pontosabb, szemet gyönyörködtető fény- árnyék viszonyok érzékeltetésére lettek alkalmasak. Rendkívül nagy előnye ezen felül, hogy az így festett színeknek az olaj élénk fényt és nagyobb mélységet kölcsönöz. Az olajfesték ezáltal mondhatni új tárgyakat hódított meg a festészeti ábrázolás számára, mely során az eddig kevésbé ismert művészeti fajok, mint például az élmény festés, asztali csendélet vagy tájkép festés is a tökély magasabb fokát érhették el. Érdekesség az is, hogy az alkotók eleinte nem is vászonra festettek, hanem fatáblát használtak erre a célra. A reneszánsz végén, amikor a nagyobb méretű képek kerültek divatba, a fatábla már túl kicsinek bizonyult és ekkor terjedt el a ma már szokványos vászon és festőállvány széles körű használata.

 

A fent említett rövid történelemi háttér ismeretében, amennyiben kedvet kapott egy olajfestmény beszerzésére, látogasson el az Art Union Galéria weboldalára, és válasszon ki egy, a leginkább stílusához illő festményt!

 

Amit az Art Union Galéria kínál:

 

Sokszor felmerül az a kérdés, hogy milyen dekoráció kerüljön otthon a falra vagy éppen, hogy mi díszítse a nappalit. Az Art Union Galéria olyan olajfestményeket kínál vásárlóinak, amelyek minden elvárásnak tökéletesen megfelelnek, hiszen az általunk kínált kortárs alkotók stílusos és egyedi absztrakt festményei egytől-egyig maradandó értéket képviselnek. Amennyiben olyan kézzel festett, eredeti olajfestményeket keres amelyek modernek, kellően kifejezőek, inspirálóak és lakásukból csodálatos módon mesés otthont varázsolnak, akkor nálunk érdemes szétnézni, hiszen az Art Union Galériánál kizárólag gondosan válogatott és egyben kreatív, minőségi alkotásokkal foglalkozunk.

bottom of page