top of page

Modern, kortárs portré festmények

eladó-festmények-Voytovych-Alexander-festmények

Amit ezen az oldalon találunk:

  • portré festmények

  • portré festmény

  • festmény portré

Voytovych Alexander festőművész “Esti szivarka” 

Az emberek mindig is igényt tartottak arra, hogy megörökítessék magukat és szeretteiket, illetve rögzítsék életük legszebb pillanatait az utókor számára. A képzőművészetben, főleg a fényképek feltalálásáig az egyik leggyakoribb festészeti műfaj a portréfestés volt.

 

A művészettörténelemben a portréfestés eredete több évezredre, pontosabban az ókorba nyúlik vissza, amikor is a római és egyiptomi művészek az embereket ábrázoló alkotásaikban még csak a maximális hasonlóság elérésére más szóval a tökéletességre törekedtek. Ezzel szemben a középkorban már nagyon ritkán készítettek embereket részletesen ábrázoló portrékat, hiszen abban az időben inkább az ember szellemisége, illetve az egyház volt előtérbe helyezve. A portré műfaja a reneszánsz korában megújult, ahol az ember és annak ábrázolása ismét kiemelkedő szerepet kapott és napjainkban már egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

 

De vajon mitől is jó egy portré?

 

A portré festmények elkészítése még a leggyakorlottabb festőművész számára is igen szép kihívást jelent, hiszen az ábrázolni kívánt személy jellemének és hangulatának pontos visszatükrözése minden művésztől igen magas szintű tudást igényel.

 

Egy igazán művészi arcképet nem egyszerű elkészíteni, hiszen a festő feladata nem elsősorban az, hogy tökéletesen lemásolja a látványt vagy visszaadja az egyén vonásait, hanem , hogy a használt festői technika segítségével bemutassa az ábrázolni kívánt ember személyiségét, hangulatát vagy éppen a korszakot amiben élt vagy él. Így hát egy jó portré kép vagy festmény nem csak a személy külsejét, de a belsejét is tükrözi.

 

Korunk legkiválóbb kortárs festményeinek különlegessége, hogy a portrékban már maga a hagyomány találkozik a modernitással, az absztrakció pedig az utókorban élt művészek kiemelkedő alkotásaival, melyeken a részletgazdagság és a karakterek kidolgozása legalább olyan fontos, mint maga a kompozíció.

 

Portrékészítés fényképről vagy már elkészült képek- kézzel festett, egyedi olajfestmény:

 

Míg régen a megrendelők modellt ültek a festőknek, addig manapság már elég egy jó felbontású fotó is. A festők számára elég egy képet elküldeni ami alapján már készülhet is a remekmű. Különleges és egyben maradandó ajándékot keres? Akkor az Art Union Galéria online weboldalán bizony jó helyen jár. Amennyiben kedveli a portrét és egy csendélet festményektől kicsit személyesebb remekmű birtokosa szeretne lenni, nézzen szét a kortárs festmények között, hiszen a sokszínű és egyedi alkotások közül biztosan talál majd egy igazán különlegeset, de ha nem az sem baj, ugyanis megrendelésre személyes portrékészítésre is van lehetőség.

bottom of page