top of page

A tájkép születése, mondanivalója és ajánló

eladó-festmények-Shymski-Andre-festmények

Amit ezen az oldalon találunk:

  • tájkép

  • tájkép festmény

  • tájképek festmények

  • festett tájképek

  • tájképek festve

  • festmények tájképek

  • festmények tájkép

Shymski Andre festőművész “Napsugár” 

Az emberek mindig is szerették megörökíteni az őket körülvevő világot, ezzel megőrizve számos gyönyörű pillanatot. A festők eleinte csak igen kis jelentőséget tulajdonítottak a természetet ábrázoló képeknek, és jóformán csak akkor festettek tájképet, ha ezzel az alakos kompozíciók hátterét szerették volna változatosabbá tenni. Számos múlt századi freskón megjelenik az erdő, a hegyek, a sziklás tengerpart, azonban mindezek még csak fantasztikus ábrázolások, amelyek a természetből csak igen kis részleteket mutatnak. Később, a 18.században már elsősorban William Turner változtatott ezen: kedvelt témája a háborgó tenger hullámainak, a naplemente vörös színhangulatának, a Nap és a szél erejének realisztikus ábrázolása volt. Festészete óriási hatással volt mind az impresszionistákra, mind pedig korunk legkiemelkedőbb művészeire.

 

A ma ismert modern tájképek már szinte minden otthonban megtalálhatóak, de vajon mik azok a hagyományos értelemben vett tájképek és mi a céljuk? A tájkép tulajdonképpen a festészetnek a természetet, városokat és különböző épületeket megörökítő műfaja, amely az ábrázolni kívánt jelenséget tekintve rendkívül sokszínű lehet. Azokat a tájképeket amelyeken kifejezetten csak tenger van marinának, míg például a városokat ábrázoló képeket urbánusoknak nevezik, de persze ezek mellett az állatok is számos kép visszatérő motívumai. A tájkép, mint a művészet különálló műfaja a 6.századi Kínában jelent meg először. A kínai művészek a különös szépségükről ismert hegyi tájakat és kínai kerteket festették meg, mely utóbbi művészete párhuzamosan fejlődött annak a képi ábrázolásával. Míg eredetileg a festőknek csak a természet szépségének visszatükrözése volt a céljuk, addig napjainkban már az alkotó gyakran egy tájkép által tudja kifejezni legpontosabban az érzéseit, hangulatát és gondolatait. Minél gazdagabbak a művész érzései az ábrázolt természettel kapcsolatban, annál tartalmasabb lesz az elkészült kép, ezért aztán bátran kimondhatjuk, hogy minden művészi tájkép annyit ér, mint a benne megnyilatkozó lélek.

Ezért érdemes önnek is egy modern tájképet beszereznie - avagy hogyan tudja egy ilyen festmény feldobni bármely otthon hangulatát?

Mivel a megfelelő stílusú és színvilágú vászonképek adják meg otthonunk egyedi, csak ránk jellemző atmoszféráját, így nagyon fontos a festmények kínálta lehetőségek kihasználása. Ezt a szempontot figyelembe véve mindenképpen érdemes valamilyen természetességet és jó hangulatot kisugárzó képet választani, így hát mi is lehetne jobb választás, mint a mindenkit magával ragadó természet. Vannak, akiket például egy magas kilátóról szem elé táruló panoráma nyűgöz le, míg mások inkább a vízi világért rajonganak, egy azonban biztos: mindenki képes belefelejtkezni egy-egy különlegesebb tájkép izgalmas részleteibe.

Végezetül tehát, mivel a tájat ábrázoló festmények mindenkit képesek megbabonázni szépségükkel, egy ilyen kép beruházásával nem lehet nagyot hibázni. Amennyiben egy igazán egyedi, kézzel festett alkotást keres, látogasson el az Art Union Galéria weboldalára, hiszen ott a legkiválóbb kortárs művészek lenyűgöző festménykínálatában nagyobb valószínűséggel megtalálhatja a leginkább egyéniségéhez illő tájképet.

bottom of page