top of page

Így képesek a virág festmények művészetet csempészni otthonainkba

eladó-festmények-Homchik-Anna-festmények

Amit ezen az oldalon találunk:

  • virág festmények

  • virágcsendélet festmény

  • virág csendélet képek

  • modern virágos festmények

  • virágcsokor festmény

  • absztrakt virág festmény

Homchik Anna festőművésznő “Csendélet lepkével” 

Nehéz pontosan meghatározni, hogy az emberek mióta szépítik a környezetüket festett vagy rajzolt virágokkal, de nagy valószínűséggel már a kezdetektől jelen van otthonainkban a természet valamiféle dekorációs céllal. A virág festmények mindig is nagy népszerűségnek örvendtek , így hát nem is csoda, hogy ezek a növények a festőművészek kedvenc témái, bizonyára azért, mert a virágok szépsége mindenkit képes magával ragadni. A másik ok amiért a legtöbb festő kedveli a virág festményeket azért lehet, mert ez a fajta csendélet az egyik legjelentősebb dolgot mutatja be, magát az életet, minden szépségével és mulandóságával együtt.

 

A szemet gyönyörködtető virágos, főleg tavaszi környezetet és persze magát a növényt a festők előszeretettel ábrázolják, mind természetes környezetben, mind pedig vázában vagy kompozícióként. Vannak olyan kortárs festők, akik pontosan a szépségüket adják vissza, míg mások inkább elvonatkoztatva ábrázolják természetes vonalaikat, ezzel egy egészen különleges már-már absztrakt alkotást létrehozva.

 

Így vigyen ön is egy kis művészetet otthonába - virágot ábrázoló, kézzel festett, vászon vagy olajfestmény:

 

Egy csupasz fal nagyon lehangoló tud lenni, így aztán már néhány kép is sokat változtathat egy-egy helyiség hangulatán.

 

A virágminták előnye, hogy számos környezetbe tökéletesen beilleszthetőek, hiszen tulajdonképpen bármihez illenek. Mivel a természetet a tájképekkel és a virágos környezetet ábrázoló dekorációkkal engedhetjük be leginkább otthonunkba, ezért is érdemes beszerezni néhány ilyen festményt. Elsősorban a leggyakoribb virágmotívumok közül ajánlott válogatni, mint például a pipacs, rózsa, napraforgó vagy tulipán, hiszen mivel is tehetnénk még színesebbé és harmonikusabbá otthonunkat, mint a klasszikus és egyben gyönyörű piros vagy sárga árnyalatokban pompázó műalkotásokkal. Az energikus, vidám színekben tündöklő virágok , mint például a pipacsok vagy napraforgók kisugárzásukkal bárkit könnyedén elkápráztatnak és ezáltal sokkal több szépséget és frissséget képesek kölcsönözni a belső tereknek.

 

Végezetül tehát ha jól megfigyeljük a művészet mindenhol jelen van valamilyen formában, egy kis odafigyeléssel azonban akár tudatosan is megjeleníthetjük otthonunkban néhány művészi alkotás segítségével.

 

Amennyiben ön is szeretne egy kis művészetet csempészni otthonába, látogasson el az Art Union galéria weboldalára, ahol számos kortárs művész kézzel festett, egyedi alkotása közül válogathat.

bottom of page